Jules Bianchi is vrijwel altijd de snellere Marussia-coureur en dat was ook vandaag weer het geval, maar doordat de Fransman veel pech had kwam teamgenoot Max Chilton toch voor hem aan de finish.

“Mijn race verliep niet goed”, vat Bianchi zijn dag in één zin samen, alvorens uit te leggen wat er allemaal verkeerd ging: “Vlak voor mijn eerste stop, kon ik ineens geen versnellingen meer selecteren. Ik was bang dat het de bak was, maar het bleek een probleem met mijn stuurtje te zijn en dus wisselden we dat maar om.”

“Mijn tweede stint viel me daarna zwaar omdat ik ver terug lag en al vroeg blauwe vlaggen werd getoond. Ik maakte me al op voor een saaie, eenzame race, maar toen kwam de Safety Car en kon ik mijn achterstand ongedaan maken. Dat hielp dus enorm.”

“Nadat ik na de hervatting eerst moeite had tractie te vinden, kwam ik toch nog in een aardig ritme. Vanaf dat moment liep ik snel in op Max, maar zodra ik dichtbij genoeg was hem te passeren, waren mijn banden compleet versleten. Ik moest dus nog een keer extra naar de pits en besloot het verder maar wat rustiger aan te doen om banden te sparen.”

Chilton
Bianchi eindigde, doordat Caterhams Charles Pic nog laat een extra stop maakte, als achttiende. Chilton finishte zeven seconden voor hem en schaart zijn race in de categorie ‘niet slecht’. “Het begin was lastig, want de balans van de auto was ver te zoeken, maar deze verbeterde zich gelukkig gedurende de race.”

“Door de hoge bandenslijtage was het geen makkelijke wedstrijd, maar we zijn toch maar mooi met twee auto’s aan de finish gekomen en hebben onze tiende plek in het WK behouden. Door Pics late stop, finishte ik ook nog voor hem. Al met al ben ik tevreden.”