In 2013 wist Jules Bianchi in de openingsfase van het seizoen te imponeren, maar in 2014 wil het nog niet vlotten bij de Marussia-coureur, die hoopt op beterschap in Bahrein.

Bianchi wist in de seizoensopener in Australië weliswaar de finish te halen, maar deed dat vanwege technische problemen vroeg in de race op een dusdanige achterstand, dat hij niet geklasseerd werd. In Maleisië viel de Fransman al na acht ronden uit met een remprobleem, dus erg gelukkig met zijn begin van het jaar is hij niet.

“Dit is niet de beste start van het jaar geweest voor me, dus ik hoop dat driemaal scheepsrecht is”, vertelt Bianchi, die weet dat het geen zin heeft bij de pakken neer te zitten: “We moeten ons ondanks de teleurstelling gewoon weer op de volgende race concentreren, dus dat doe ik dan ook.”

“Bahrein kennen we natuurlijk nog van de wintertests, en door het werk dat we er toen hebben gedaan, denk ik dat we beter voorbereid zijn op deze race dan op de eerste twee. Dat is gunstig, net als het feit dat we onze auto steeds beter leren kennen en er dus steeds meer uit kunnen halen”, zo benadert hij race nummer drie ondanks zijn recente problemen toch op een positieve manier.

Chilton
Teamgenoot Max Chilton wist de eerste twee Grands Prix wel uit te rijden. Sterker nog, de Brit heeft in alle 21 races waar hij tot op heden aan heeft meegedaan de finishvlag gehaald, ook al had hij het afgelopen weekend in Maleisië niet makkelijk: “Maar van de moeilijke races leer je het meest, dus ik hoop dat we door de lessen die we in Maleisië hebben geleerd in Bahrein stappen vooruit kunnen zetten.”

Hoewel Chilton niet op grote stappen rekent, maar op kleine, twijfelt hij er niet aan dat ze ‘in de goede richting zullen zijn’. Ook hij vertrouwt er verder op dat Marussia de ervaring van de wintertests kan benutten om zo een goed resultaat te behalen.