Jules Bianchi kende een prettige eerste dag op het Buddh International Circuit, maar voor zijn Marussia-teamgenoot Max Chilton was de kennismaking met het circuit in India een stuk minder fijn.

“Ik heb de hele dag geworsteld met de balans van mijn auto en dat maakte het lastig voor me om aan het circuit gewend te raken”, vertelt Chilton. “Dit ook omdat het een een veeleisende baan is waarop je je geen fouten kunt veroorloven, maar ik maakte helaas een aantal ‘momentjes’ mee”, meldt de coureur die in de beide vrijdagtrainingen de hekkensluiter was.

Bianchi verging het ondertussen beter. “Ik ben blij met hoe mijn dag verlopen is en het was fijn om eindelijk op dit circuit te rijden”, vertelt de Fransman, die een aantal verschillende dingen heeft getest die hem ‘opties geven voor de rest van het weekend’.

Bianchi sloot beide sessies overigens als twintigste af, waarbij hij beide keren achter Giedo van der Garde eindigde, maar voor diens teamgenoot Charles Pic. Dat hij de Caterhams heeft weten te splitsen, doet Bianchi goed: “We zijn tevreden over onze race pace en vergeleken met Caterham zijn onze rondetijden ook goed, dus we zien met vertrouwen uit naar de race.”