Het tijdens de eerste vrije training plaatsmaken voor testrijder Rodolfo González is Marussia-coureur Jules Bianchi niet goed bevallen: “Ik vroeg daardoor in VT2 te veel van mezelf.”

Bianchi moest zijn Marussia MR02 in de ochtendsessie afstaan aan González, die er de 22e en laatste tijd mee reed. Hoewel bij González ‘alles volgens plan’ ging en hij het leuk vond ‘op het legendarische Monza te rijden’ tijdens VT1, was Bianchi er minder gelukkig mee.

Toen Bianchi na de lunch weer in de auto mocht plaatsnemen, had hij immers flink wat werk te doen. “Ik moest al mijn testwerk in één middag doen en pushte mezelf daarom erg hard. Ik ging daardoor een aantal keer de fout in, en dat was een beetje frustrerend”, geeft Bianchi toe.

“Hoewel we het testwerk wel allemaal hebben kunnen doen, heb ik niet het gevoel dat ik het maximale uit de auto en mezelf heb gehaald”, vervolgt de Fransman, die de dag als laatste afsloot maar wel de indruk heeft dat ‘er nog flink wat in het vat zit’. “Hopelijk kunnen we een deel van onze achterstand vanavond goedmaken en heb ik morgen een betere dag”, besluit hij.

Chilton
In de andere Marussia MR02 mocht de andere vaste coureur Max Chilton wél gewoon in beide sessies in actie komen, wat hem een twintigste en negentiende tijd – voor de beide Caterhams en Bianchi – opleverde.

“Ik ben uiteraard vrij gelukkig met mijn eerste dag”, zegt de Brit. “De beide trainingen zijn voor mij prima verlopen en ik heb gedurende de dag geleidelijk vooruitgang weten te boeken. Dat ik de dag voor mijn naaste rivalen heb afgesloten, is verder een mooie beloning voor een goede werkdag en ik hoop dat we dit nu vol kunnen houden.”