Om ervoor te zorgen dat het haar negende plek in het WK vasthoudt, of in ieder geval bij de eerste tien blijft, moet Marussia in de aanval gaan. Dat is de mening van coureur Jules Bianchi.

Bianchi is degene die eerder dit jaar in Monaco de eerste twee WK-punten uit Marussia’s bestaan scoorde en het is aan die twee punten te danken dat de Russisch-Engelse renstal op het moment negende staat bij de constructeurs.

Marussia heeft Sauber en Caterham achter zich staan en moet in ieder geval één van die teams achter zich houden om zich voor de tweede keer op rij van een plek bij de eerste tien en voor de eerste keer van de daarbij bijbehorende forse uitbetaling te garanderen.

Als een team twee keer in drie jaar tijd bij de eerste tien eindigt, levert dat naast het vaste prijzengeld namelijk een heritage payment op die in het geval van Marussia, gebaseerd op haar prestaties van de laatste jaren, op naar verluidt 22 miljoen euro uitkomt.

Dat geld is uiteraard zeer welkom, weet ook Bianchi, die zijn team dan ook openlijk aanspoort ten overstaan van Autosport. “De aanval is de beste verdediging, dus wij moeten vol in de aanval”, verklaart hij.

“Onze doelstelling moet zijn om voor Caterham te eindigen en tiende te worden, want dat zou geweldig zijn voor het team. We moeten er dan ook alles aan doen, maar ik twijfel er niet aan dat we de klus kunnen klaren.”

Zie het nieuwe nummer van Formule 1 voor een uitgebreid interview met Jules Bianchi, waarin hij spreekt over zijn tweede seizoen bij Marussia, zijn rol binnen het team, wat er nog beter kan en de strijd met Sauber en Caterham. Het extra dikke dubbelnummer Formule 1 11/12 ligt nu in de winkel of is digitaal verkrijgbaar via formule1.nl/edities.