Marussia zette vandaag drie coureurs in en alle drie de heren zijn tevreden over hun dag en hetgeen ze hebben gedaan om het team vooruit te helpen in de strijd met het rivaliserende Caterham.

Jules Bianchi kwam in beide trainingen in actie voor het Russisch-Engelse team, terwijl Max Chilton pas in VT2 mocht aantreden, nadat hij tijdens de eerste sessie moest toekijken hoe testrijder Rodolfo González in zijn auto aan het werk was.

González reed 22 ronden en eindigde op bijna twee tellen van Bianchi als laatste. Toch is hij gelukkig: “Het was fijn om weer te mogen rijden – en dat ook nog op zo’n geweldig circuit – en ik ben er blij mee dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen door data te verzamelen voor het team.”

Ook Chilton bleef in auto nummer 23 op de laatste plek steken. Zijn meest opvallende momenten in VT2 waren een spin, die zonder schade afliep, en het feit dat hij een brake duct verloor. “We weten we nog niet hoe dat heeft kunnen gebeuren, maar de jongens wisten het gelukkig snel een nieuw exemplaar te installeren, waardoor ik niet veel later gewoon weer de baan op kon.”

Chilton reed uiteindelijk 27 ronden en was daarin vooral op zoek naar balans. “We zijn er wat dat betreft nog enigszins zoekende, maar het was al met al geen slecht begin van het weekend en we hebben nog tijd voordat we morgen aan de slottraining beginnen.”

Bianchi
Bianchi, in VT2 niet alleen sneller dan Chilton maar ook dan Caterham-coureur Charles Pic, heeft de indruk dat Marussia er goed voor staat in Abu Dhabi. “Aangezien de race in een vergelijkbare situatie wordt verreden als VT2, is het goed om te zien hoe we ons tot onze rivalen verhouden. Ik denk dat we dicht bij de Caterhams zitten, dus we mogen niks voor lief nemen en moeten blijven pushen.”

In VT1 eindigde Bianchi iets meer dan een halve tiende achter de Caterham van Heikki Kovalainen, terwijl hij in VT2 zoals gezegd sneller was dan Pic, maar drie tienden te kort kwam op Giedo van der Garde. Het gat naar Chilton was verder aanzienlijk: Bianchi was namelijk een volle seconde sneller dan zijn Engelse teamgenoot.