De FIA heeft middels een verklaring bekendgemaakt dat Jules Bianchi ernstig letsel heeft opgelopen aan zijn hoofd bij zijn crash. De Marussia-coureur wordt momenteel geopereerd in het Mie ziekenhuis.

Bianchi crashte in ronde 43 uit de race. Over de toedracht is niet veel bekend. Vermoedelijk was hij een passagier in zijn auto vanwege aquaplanning, waarna hij (zijwaarts) tegen een langs de baan geparkeerde tractor aan kwam die daar stond om de Sauber van Adrian Sutil weg te takelen, nadat de Duitser eerder op dezelfde plek – en vermoedelijk dezelfde manier – van de baan was gevlogen.

Volgens Sutil, die dichtbij stond, zag het er ernstig uit. Bianchi was buiten bewustzijn en moest uit de bolide verwijderd worden. Daarna is hij na een check in het medisch centrum van het circuit door een ambulance naar het nabij gelegen Mie ziekenhuis gebracht. De FIA heeft nu gemeld dat hij daar geopereerd wordt aan zijn hoofd, nadat uit scans gebleken is dat hij ‘ernstig hoofdletsel’ heeft.

Zodra de operatie erop zit, zal Bianchi naar de intensive care-afdeling gebracht worden. De 25-jarige Fransman is na zijn crash niet meer bij bewustzijn geweest. De verwachting is dat er later vandaag, vermoedelijk wanneer de operatie achter de rug is, een statement door het Mie ziekenhuis gemaakt zal worden over de toestand van Bianchi.