Hoewel Ferrari-teambaas Mattia Binotto duidelijk heeft gemaakt dat Charles Leclerc en Sebastian Vettel vrij zijn om te racen, sluit hij de mogelijkheid op dergelijke teamorders niet uit.

De teamorders van Ferrari waren vorig jaar regelmatig onderwerp van gesprek. Voorafgaand aan het vorige seizoen maakte Ferrari duidelijk dat Vettel eerste rijder was waarop Leclerc zijn ervaren teamgenoot regelmatig moest voor laten. Volgens Binotto heeft de jonge Monegask zich bewezen in 2019 en gaan hij en Vettel op “hetzelfde niveau 2020 in.”

Lees ook: Binotto na eerste testweek: ‘Niet zo snel als Mercedes en Red Bull momenteel’

“Maar ze weten dat het team de prioriteit heeft”, vervolgt de Italiaan aan Motorsport.com. “Ik zeg niet dat er geen teamorders worden uitgedeeld, want de kans bestaat dat dat gebeurt. Het moet echter wel een situatie zijn waarbij het team duidelijk baat heeft bij teamorders.”

Binotto zegt dat beide coureurs veel hebben geleerd van vorig jaar en hij niet verwacht in te moeten grijpen. “Vorig jaar was erg leerzaam voor ons allemaal. Leclerc en Vettel kennen elkaar nu beter en weten hoe ze zich moeten gedragen. Het team zal altijd onze eerste prioriteit zijn. Dus ik vind dat ik ze niets hoef te vertellen. Ze weten wat ze moeten doen om te winnen.”

Lees ook: Binotto: ‘Leclerc en Vettel vrij om te racen’

Mattia Binotto © Motorsport Images