*

Binotto twijfelt niet over toekomst Vettel: ‘Het is zijn droom om met Ferrari te winnen’

Laurens Stade

Laurens Stade

23 juli 2019 11:40

Binotto twijfelt niet over toekomst Vettel: ‘Het is zijn droom om met Ferrari te winnen’

Ferrari-teambaas Mattia Binotto vreest niet dat Sebastian Vettel naar een ander team gaat of snel gaat stoppen met de Formule 1. De Duitser kent tot nog toe een tegenvallend seizoen waarin hij snakt naar een overwinning, maar Binotto ziet dat hij gelukkig is bij Ferrari.

Tijdens de Grand Prix van Engeland reed Vettel een prima race, totdat hij Max Verstappen van de baan torpedeerde. Het kostte Verstappen een mogelijk podium, terwijl Vettel met schade op de zestiende plaats eindigde. Het incident was niet de eerste fout van de Duitser dit seizoen.

Toch ziet Binotto Vettel niet snel vertrekken. ”Ik denk dat Vettel blij is om bij ons te zitten”, aldus de Ferrari-teambaas tegenover Corriere dello Sport. ”Natuurlijk zou hij vrolijker zijn als hij weer eens weet te winnen en een betere auto heeft. Maar ik zie een groot verlangen in hem om te blijven racen en te winnen.”

”Het is zijn droom om dat met Ferrari te doen en ik twijfel niet aan zijn intenties en toewijding”, aldus Binotto. De laatste overwinning van Vettel dateert uit 2018, toen hij de Belgische Grand Prix op zijn naam schreef.

Lees ook: Vettel hoopt dat Formule 1 de juiste kant opgaat: ‘2021 regels bepalen mijn toekomst’

Foto: Motorsport Images

‘Er zijn geen onderhandelingen’
De geruchten dat de 32-jarige Vettel na dit seizoen zou stoppen zijn toegenomen door zijn tegenvallende prestaties dit seizoen. Hij wordt regelmatig gezien in het bijzijn van Red Bull-adviseur Helmut Marko en Red Bull-teambaas Christian Horner, maar de Brit ontkent dat dit gesprekken zijn over een potentiële overstap. ”Als we elkaar spreken, is dat verre van een indicatie dat we binnenkort weer samen gaan werken”, aldus Horner tegenover Speed Week.

De Red Bull-teambaas is daarnaast tevreden met Verstappen en ook met Gasly, die progressie boekt. Hij denkt dat er voor 2020 ‘niets gaat veranderen’ aan de samenstellingen van de topteams. ”Naar mijn weten heeft Vettel een contract tot 2020. Er zijn geen onderhandelingen”, aldus Horner.

Lees ook: Marko: ‘Vettel heeft andere omgeving nodig, moet eigenlijk van team wisselen’

 

 

 

Lees meer over

Binotto Ferrari Vettel