Ferrari-teambaas Mattia Binotto zegt dat hij het zou betreuren als de Italiaanse renstal haar vetorecht moet gebruiken om de regels voor 2021 te veranderen. Het is de intentie van het team om samen te werken om tot een beter compromis te komen, in plaats van dit vetorecht te gebruiken. Ferrari hoopt de vrijheid van ontwikkeling te kunnen behouden, omdat deze voor 2021 te ‘voorschrijvend’ zijn.

Ferrari heeft een overeenkomst met de Formule 1 waarin staat dat het team veranderingen aan de regels mag blokkeren, als dit ‘niet in het belang van het kampioenschap’ is. De deadline voor de reglementswijzigingen voor 2021 is uitgesteld tot eind oktober, omdat de teams niet tot compromissen weten te komen. Ferrari-teambaas Mattia Binotto benadrukt dat Ferrari tot een beter compromis wil komen, en niet het vetorecht wil gebruiken.

Lees ook: Formule 1-teams vrezen ‘gebrek aan vrijheid’ in regels 2021: ‘Moet een compromis komen’

”We hebben het vetorecht en het zou jammer zijn als we deze moeten gebruiken”, zegt Binotto tegen onder meer Motorsport.com. ”Het is niet onze intentie om deze te gebruiken en ik denk dat het ook niet is wat we willen. Het is belangrijker om constructief te zijn. We hebben nog steeds een maand om de fundamentele dingen te bespreken. Als de regels tegen die tijd niet zijn zoals we willen, denk ik niet dat het een drama zal zijn. We hebben dan nog steeds de tijd om deze aan te pakken en te verbeteren”, aldus de Ferrari-teambaas.

Lees ook: Ferrari: ‘Standaardonderdelen horen niet thuis in de Formule 1’

Ferrari maakte al eerder duidelijk dat het team niet zit te wachten op een toename van standaardonderdelen in de Formule 1. Het zou volgens Binotto tegen de geest van de sport ingaan. ”Er zijn een aantal dingen belangrijk voor ons. Ten eerste de mate van vrijheid van ontwikkeling, en voornamelijk op aerodynamisch gebied. We vinden deze te voorschrijvend. Daarnaast is ook de mate van vrijheid voor andere onderdelen belangrijk voor ons, omdat ook daar veel voorgeschreven wordt. Dit zijn de belangrijkste punten. Ik denk dat er ruimte is om samen te werken en andere keuzes te maken dan die we nu hebben gemaakt. We zijn er meer op gefocust om samen te werken, dan te zeggen dat wij een vetorecht hebben”, sluit Binotto af.