Doordat Anthony Davidson bij een val met zijn fiets zijn sleutelbeen gebroken heeft, moest Mercedes GP op zoek naar een vervanger voor Bavaria City Racing. Helaas stuurt het team niet Michael Schumacher of Nico Rosberg naar Rotterdam, maar wordt GP2-coureur Sam Bird als vervanger ingezet.

 

Bij een fietstocht kwam Anthony Davidson, testcoureur van Mercedes GP, op 2 augustus zo zwaar ten val dat hij zijn sleutelbeen brak. De Engelsman is inmiddels geopereerd, maar is op 21 augustus nog niet genoeg hersteld om achter het stuur van de Mercedes te kruipen.

 

Niet alleen een flinke tegenvaller voor de coureur die erg uitkeek naar het evenement, maar ook een zware dobber voor de organisatie. “Met Davidson heb je toch een oud Formule 1-coureur in huis. Een sympathieke jongen bovendien. Dat hij dan zo kort voor het evenement uitvalt, is jammer maar het is overmacht: we kunnen er niets aan doen”, zegt organisator Herman Vaanholt tegenover Formule1.nl.

 

Voor de organisatie zat er niets anders op dan te hopen op een aansprekende naam als vervanger. Vorig jaar hadden ze immers het geluk dat Vitaly Petrov kon komen als vervanger van de geblesseerde Ho-Pin Tung. En hoewel ze nog wel gevraagd hebben naar Michael Schumacher of Nico Rosberg, kwam Mercedes met Sam Bird op de proppen.

 

“Wij zijn hartstikke blij dat Mercedes naar Rotterdam komt, dat staat voor op. Maar natuurlijk hoop je daarbij op een klinkende naam als coureur, maar wij kunnen geen eisen gaan stellen aan het team. Zij doen een voorstel en wij hebben dat te accepteren.”

 

Bird werd vorig jaar door de renstal van Ross Brawn ingezet tijdens de rookie test in Abu Dhabi. De 24-jarige Engelsman staat momenteel 5e in het GP2-kampioenschap.