Alsof zijn racekalender nog niet vol genoeg stond, gaat Jeroen Bleekemolen ook het complete WEC super season 2019/2020 rijden, met een Porsche van Team Project 1. “Super mooi dat ik eindelijk het hele WEC-seizoen kan doen.”

In zekere zin is dat enigszins frappant, want Project 1 kreeg afgelopen juni de zege in de 24 Uur van Le Mans in de GTE Am-klasse in de schoot geworpen nadat Bleekemolen en zijn team Keating Motorsports, die de race eigenlijk hadden gewonnen, uit de uitslag werden geschrapt vanwege het overtreden van het brandstofreglement.

Lees ook: Bleekemolen is Le Mans-zege kwijt na diskwalificatie

Jeroen Bleekemolen. Foto: Motorsport Images.

“Door onze goede prestaties op Le Mans en door hoe we de race daar gedomineerd hebben in onze klasse, zijn we ze echter opgevallen”, vertelt Bleekemolen. “Zodoende is Project 1 naar ons toegekomen om samen wat te doen.” Een mooie kans, legt Bleekemolen uit: “Want Project 1 is afgelopen super season kampioen geworden in de GTE Am en is echt een heel goed team.”

Ben Keating, eigenaar van Keating Motorsports, had aanvankelijk niet echt de intentie om het hele seizoen in het World Endurance Championship te doen, zegt Bleekemolen. “Hij wilde het eigenlijk wat rustiger aan doen en meer tijd aan zijn zaak en familie besteden, maar dit was nu zo’n mooi aanbod van Project 1… Hij hoeft nu niet het hele budget bijeen te brengen, en we rijden straks gewoon met hetzelfde team als op Le Mans.”

Foto: Adrenalmedia.com

De coureurs zijn daarbij Bleekemolen, Keating en Felipe Fraga. Wel wisselt het trio van auto: de Ford GT van afgelopen seizoen wordt ingeruild voor een Porsche 911 RSR. Een andere fijne bijkomstigheid: “Van een startbewijs voor Le Mans ben je nooit zeker, behalve als je het hele WEC-seizoen doet.” Dus dat is ook gelijk in the pocket.

“Het is een super kans”, jubelt Bleekemolen. “Ja, het wordt ook super druk natuurlijk”, erkent de coureur die altijd een volle agenda heeft, en dit jaar ook (onder meer) racet in het Amerikaanse IMSA-kampioenschap, de Duitse ADAC GT en de internationale 24 Hours Series. “Maar het WEC is echt een officieel FIA wereldkampioenschap en daar zijn er niet veel van. Het is super mooi dat ik nu eindelijk een heel WEC-seizoen kan doen.”

Foto: Adrenalmedia.com

Ambitieus als hij altijd is, zet Bleekemolen ook gelijk hoog in. “Gezien Project 1 Le Mans én het kampioenschap heeft gewonnen in de GTE-Am, moeten we daar in mijn optiek om kunnen meedoen.”

Het WEC super season 2019-2020 trapt op 1 september af met de 4 Uur van Silverstone en telt acht races, waarbij de 24 Uur van Le Mans van 2020 de seizoensfinale is. Voor hij straks in Silverstone aan de start staat, wacht Bleekemolen eerst nog twee races in de ADAC GT – waaronder op Zandvoort – en een IMSA-race in Virginia. “Het blijft bij mij vol gas doorgaan!”, lacht hij.

Lees ook: Tussenstop – Jeroen Bleekemolen: ‘Verstappen en Hamilton springen eruit Gasly bijna einde verhaal’