Jeroen Bleekemolen en zijn teamgenoten van Keating Motorsports zijn uit de uitslag van de 24 Uur van Le Mans geschrapt en zijn zodoende hun zege in de GTE-AM kwijt.

Bleekemolen en teamgenoten Ben Keating en Felipe Fraga zijn gediskwalificeerd wegens het overtreden van het brandstofreglement.

Lees ook: 24 Uur van Le Mans: Tung op podium, zege Bleekemolen en Alonso zwaait af met winst

Op Le Mans werd in de GTE-AM een minimumtijd van 45 seconden gehanteerd voor het bijtanken, wat een van de regels in die klasse is. Keating Motorsports zou haar Ford GT echter in 44.4 seconden hebben bijgetankt. Hierdoor kreeg het team maandag (op basis van het aantal pitstops) al een tijdstraf van 55 tellen, wat meer was dan de 45 tellen voorsprong waarmee het voor de Porsche 911 van Project 1 finishte.

Zo viel Keating Motorsports sowieso al terug naar P2, maar uiteindelijk is het team dus in zijn geheel gediskwalificeerd. De diskwalificatie is het gevolg van het feit dat is vastgesteld dat de brandstoftank 0.1 liter groter was dan de toegestane 96 liter. Zodoende zijn Bleekemolen en co. uit de uitslag geschrapt. Namens het team heeft teammanager Bill Riley al aan Sportscar365.com verteld dat het niet in beroep zal gaan tegen de straf.

Keating Motorsports zag de zege, zoals Bleekemolen het tegenover FORMULE 1 verwoordde, zondag ook al ‘bijna door de vingers glippen’ door een door de wedstrijdleiding verplichte neuswissel én een stop-and-go. Uiteindelijk is het team de zo felbevochten overwinning nu alsnog kwijt.

Lees ook: Bleekemolen: ‘Zag Le Mans overwinning bijna door de vingers glippen’

De Ford GT van Keating Motorsport is niet de enige Ford die gediskwalificeerd is. Ook de #68 van fabrieksteam Ganassi is uit de uitslag gehaald; deze auto was oorspronkelijk als vierde in de GTE-Pro gefinisht. Ook deze GT zou een net iets te grote benzinetank hebben gehad.