Binnen de autosportwereld wordt met verslagenheid gereageerd op het overlijden van Jules Bianchi. Ook Manor, het team waar Bianchi twee jaar lang en deel van uitmaakte, heeft een officieel statement naar buiten gebracht.

“Woorden schieten tekort nadat ons ter ore is gekomen dat Jules is overleden”, reageert Manor-teambaas John Booth namens het team. “Hij heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten op ons team en op onze levens. Hij zal voor altijd onderdeel uit blijven maken van alles wat we hebben bereikt en nog hopen te bereiken.”

“Jules was een enorm talent en er lag een glansrijke carrière voor hem in het verschiet. Dat verdiende hij ook, want hij was niet alleen een begenadigd coureur, maar ook een geweldig persoon. Hij heeft op mensen wereldwijd indruk gemaakt. Voor ons geldt hetzelfde. Ook wij zagen niet enkel een gedreven sportman, maar ook een warme, bescheiden persoonlijkheid. Hij gaf onze garage en onze levens kleur.”

“We zijn dankbaar dat we Jules de kans hebben gegeven te laten zien wat hij kan doen in een Formule 1-auto. Voor ons stond het vanaf het moment dat hij in één van onze bolides stapte vast dat we in Jules een bijzonder talent in ons midden hadden. Het was een absoluut voorrecht om hem niet alleen onze coureur te mogen noemen, maar tevens onze teamgenoot en vriend.”

“Onze gedachten en gebeden gaan nu uit naar de geweldige familie Bianchi. Ze hebben zich de afgelopen negen maanden ontzettend sterk getoond voor Jules. Daarnaast willen we iedereen bedanken die Jules sinds zijn ongeluk heeft gesteund. Jullie liefhebbende woorden waren een troost voor de familie en voor ons, zijn team. We zullen ook de komende tijd een beroep blijven doen op jullie steun, terwijl we voor Jules blijven racen.”

Foto: Jules Bianchi viert samen met het team zijn negende plaats in de Grand Prix van Monaco 2014.