*

Bottas: ‘Geen spijt van hoe ik het in Bahrein aanpakte met Vettel’

Daan de Geus

Daan de Geus

12 april 2018 17:34

Bottas: ‘Geen spijt van hoe ik het in Bahrein aanpakte met Vettel’
Sutton Images

Valtteri Bottas staat volledig achter de manier waarop hij in de slotfase van de Grand Prix van Bahrein de strijd aanging met koploper Sebastian Vettel. De Fin zat er bij het ingaan van de laatste ronde dicht achter en keek even, maar waagde geen echte inhaalpoging.

“Als ik nog een keer in die situatie zat, zou ik precies hetzelfde doen”, zegt Bottas echter over het uitblijven van een serieuze inhaalpoging bij het ingaan van de eerst bocht, wat zijn beste kans leek om Vettel de koppositie af te pakken – al zat hij er bij het aanremmen ver achter.

Bottas deelt handtekeningen uit op het Shanghai International Circuit.

Direct na de race werd door diverse experts gesteld dat Bottas er te zacht in ging, terwijl Red Bulls Daniel Ricciardo donderdag in China stelde dat hij ‘er in elk geval voor was gegaan’, maar Bottas is er zeker van dat zijn beslissing de juiste was.

“Ik heb het nog eens rustig teruggekeken en kan prima leven met hoe ik het heb aangepakt. Andere mensen mogen verder praten wat ze willen”, aldus de Mercedes-coureur, die ook niet weet of hij het gat met Vettel al eerder had kunnen verkleinen door eerder te pushen.

Bottas reed lang relatief rustig rond om zijn banden te sparen, met Mercedes dat lange tijd dacht dat Vettel nog een stop zou maken. “Het is daarbij lastig te zeggen hoeveel je tijdens een bepaalde fase van de race van je banden kan vragen.”

“Misschien waren ze, als ik eerder had gepusht, wel helemaal op geweest op het eind. Dan had ik Vettel ook niet kunnen aanvallen.” Hij wil de communicatie er verder niet als verbeterpunt uitlichten bij Mercedes: “Al was het wel een race waar we op dat vlak van hebben geleerd.”

Lees meer over

Bottas Mercedes

Gerelateerd