Valtteri Bottas is in zijn nopjes met zijn tweede poleposition op rij, maar hij richt zijn pijlen al direct op de dag van morgen: “Hopelijk kan ik hem dan wél omzetten in een overwinning.”

Wie na de vrijdag in Abu Dhabi een blik wierp op de tijdenlijsten, zal niet direct Valtteri Bottas getipt hebben als favoriet voor poleposition. Maar een dag later liep alles stukje bij beetje beter, zo verklaart Bottas kort nadat hij uit zijn W08 is gestapt.

“Ik wist gedurende de dag steeds wat meer tijd terug te winnen en die progressie zette zich voort tijdens de kwalificatie. Ik had alles onder controle, ik voelde me goed in de auto en mijn eerste run in Q1 was gewoon goed. Ik ben blij met poleposition”, aldus Bottas die zich gesterkt zegt te voelen door het feit dat zijn familie in Abu Dhabi aanwezig is.

Hamilton
Teamgenoot Lewis Hamilton kwam een kleine twee tienden van een seconde tekort op zijn teamgenoot, maar neemt genoeg met P2. Waar Bottas steeds beter in een ritme leek te komen, geeft Hamilton aan dat hij juist wat heeft ingeleverd:

“Ik gaf in deze laatste kwalificatie van het jaar alles, maar ik had niet meer de snelheid die ik wel gedurende de vrije trainingen nog had.  In de eerste sector van mijn laatste run zat ik nog wel onder de tijd van Valtteri, maar diezelfde marge verloor ik alweer in bocht vijf en zes.”

“Ik heb een geweldig kwalificatie-jaar achter de rug, maar vandaag was Valtteri de sterkere. Petje af voor hem.”