Valtteri Bottas maakt zich niet druk om de kritiek die hij in zijn thuisland Finland heeft gekregen na zijn twee botsingen met landgenoot Kimi Räikkönen. “Ik weet dat ik ook op veel steun kan rekenen.”

Bottas en Ferrari-coureur Räikkönen botsten twee keer in de afgelopen drie races. In Rusland reed Bottas op de derde plek toen Räikkönen in de laatste ronde probeerde binnendoor te duiken. Ze raakten elkaar, waardoor Bottas uitviel. Räikkönen kreeg de schuld en een tijdstraf, maar werd nog wel als achtste geklasseerd. In Mexico ging het weer mis. In een combinatie probeerde Bottas eerst buitenom en daarna binnendoor te gaan bij Räikkönen, met contact tot gevolg. Dit keer kreeg niemand straf, maar voor Räikkönen betekende het einde race, terwijl Bottas dit keer door kon en als derde finishte.

Gevraagd door Autosport of hij ervan op de hoogte is dat hij door veel Formule 1-fans in zijn thuisland voor beide incidenten de schuld in de schoenen geschoven krijgt, reageert Bottas koeltjes. “Het mag duidelijk zijn dat Kimi meer populariteit geniet in Finland, want hij is een wereldkampioen en heeft een stuk meer fans. Ik zit daar echter niet mee, want het is simpelweg niet anders.”

“Ik heb er hoe dan ook niets over gelezen en het nieuws verder niet gevolgd. Ik weet dat het goed mogelijk is dat er veel **** geschreven wordt, maar ik weet ook dat ik ook op veel steun kan rekenen en daar ben ik dankbaar voor.”

Behoefte aan een onderhoud met Räikkönen heeft Bottas niet en zijn relatie met de wereldkampioen van 2007 is volgens Bottas ook prima, hetgeen Räikkönen beaamt. Hoe hij voortaan het duel met The Iceman ingaat, hangt volgens Bottas van de situatie af: “Nu, zo aan het eind van het seizoen, ben ik echter geenzins van plan duels uit de weg te gaan.”