Valtteri Bottas verwijst het gerucht dat hij een voorcontract heeft getekend bij het team van Ferrari lachend naar het rijk der fabelen. Van enige deal is volgens de Fin absoluut geen sprake.

De laatste dagen staken er in de diverse media geruchten de kop op dat Valtteri Bottas een soort voorcontract had getekend om in 2016 of 2017, afhankelijk van wat er met Kimi Räikkönen gebeurt, voor de Scuderia te gaan racen. “Ik heb die verhalen ook gehoord”, reageert Bottas geamuseerd. “Het is grappig om te horen, omdat ik als één van de weinigen echt weet wat er wel en niet speelt.”

“Veel mensen verzinnen allerlei scenario’s, maar feit is dat ik me volledig op dit seizoen met Williams focus. Daar wil ik het maximale uit halen en wat daarna gebeurt, geen idee. De geruchten leg ik naast me neer.”

Wel geeft Bottas toe dat hij na 2015 vooralsnog vrij is om te gaan en staan waar hij wil. Of hij momenteel in gesprek is met Williams over een mogelijke verlenging van zijn contract, laat hij echter in het midden: “Mijn management gaat over dit soort zaken, dus met concrete vragen moet je bij hen zijn. Het kan goed zijn dat er zaken spelen waar ze mij ook nog niks over hebben verteld.”

“Als er achter de schermen concrete afspraken worden gemaakt, dan ben ik er zeker van dat ik daar tijdig over wordt ingelicht. Daar is het nu echter nog veel te vroeg voor. Ik wil zoals gezegd me volledig inzetten voor Williams en met dit team wil ik races winnen. Williams heeft grote plannen voor de toekomst, ook al viel de start van dit jaar een beetje tegen. Maar ik ben ervan overtuigd dat we aan het eind van de seizoen weer sterk zullen zijn, mits we kunnen blijven investeren in de ontwikkeling van de auto.”