*

Bottas: ‘Mercedes krijgt nog meer tegenstand in 2018’

Daan de Geus

Daan de Geus

11 maanden geleden

Bottas: ‘Mercedes krijgt nog meer tegenstand in 2018’
Sutton Images

Valtteri Bottas verwacht dat Mercedes het zwaarder krijgt in 2018, met Ferrari dat het de Duits-Engelse formatie dit jaar al flink lastig heeft gemaakt en ook Red Bull dat zich weer aan het front meldt.

“Dit is een zwaar seizoen geweest”, zegt Bottas in gesprek met The National, een dagblad uit Abu Dhabi, over 2017. Hoewel zijn teamgenoot Lewis Hamilton de rijderstitel won en Mercedes zich voor het vierde jaar op rij constructeurskampioen mag noemen, waren er volgens Bottas “veel races waarin Ferrari de overhand had”.

“Daar komt dan nog bij dat Red Bull recentelijk ook erg sterk is geweest, dus 2017 was zeker niet te vergelijken met de afgelopen drie jaar”, zegt hij over de seizoenen waarin Mercedes de Formule 1 domineerde. “Dit was een lastig jaar en het wordt ook alleen maar zwaarder”, verwacht Bottas.

Bottas pakte dit jaar twee zeges, tien verdere podiumplekken, drie polepositions en stevent op de derde plek in het WK af.

De 28-jarige Fin zelf had een wisselvallig seizoen. De eerste helft was goed, met twee zeges en Bottas die zich als outsider in de titelstrijd leek te mengen, maar na de zomerpauze maakte hij een lastige periode door.

Bottas zelf noemde de reeks races van Spa tot en met de Grand Prix van Amerika zijn moeilijkste periode in de Formule 1, maar hij heeft zich daarna weer opgericht met tweede plekken in Mexico en Brazilië.

“Ik had gehoopt dit jaar meer races te winnen, maar ik ben wel blij dat ik me binnen het team heb bewezen en contractverlenging heb gekregen voor 2018. Volgend jaar wordt echter hetzelfde verhaal. Ik moet me blijven bewijzen om een toekomst voor de lange termijn bij dit team af te dwingen.”