*

Bottas, met baard, is all-in om van 2019 zijn ‘beste jaar’ te maken

Daan de Geus

Daan de Geus

17 januari 2019 08:53

Bottas, met baard, is all-in om van 2019 zijn ‘beste jaar’ te maken
Mercedes

Een nieuw jaar, een nieuwe look, een nieuwe Valtteri Bottas? Na de teleurstellende manier waarop hij 2018 heeft afgesloten, begint de Fin na een uitgebreide vakantie vol goede moed en ‘weer helemaal opgeladen’ aan 2019 – en de strijd om zijn Mercedes-zitje veilig te stellen.

Gezien hoe matig zijn tweede seizoenshelft over het algemeen was, zeker vergeleken met teamgenoot Lewis Hamilton, staat Bottas’ positie bij het kampioenschapsteam in zekere zin gelijk onder druk. Mercedes heeft met Esteban Ocon namelijk een getalenteerde testrijder achter de hand, terwijl teambaas Toto Wolff er geen geheim van heeft gemaakt wat Bottas in 2019 moet doen: op Hamiltons hoge niveau presteren.

Lees ook: Bottas afgeserveerd door Finse sponsor: ‘Een zwak resultaat’

Bottas zelf verklaarde na de seizoensfinale van 2018 in Abu Dhabi wel aan een break toe te zijn, en na een vakantie in Chili en Argentinië en meerdere tripjes naar zijn thuisland Finland vertelt hij na zijn eerste werkdag van 2019 op de Mercedes-fabriek in een video dat ‘de batterijen weer helemaal opgeladen zijn’. “Ik heb de Formule 1 ook even lekker los kunnen laten.”

“Nu zit de vakantie erop en zijn we weer hard aan het werk voor het nieuwe seizoen. Ik verheug me op 2019 en wat het kan brengen. Ik heb er een goed gevoel bij en ga all in.
(tekst loopt door onder de video)

Tijdens de winterperiode is de kritiek op Bottas in de media – en op social media – overigens niet mild geweest, maar aan het Finse Iltalehti vertelt hij dat daar op vakantie weinig van heeft meegekregen. “Ik heb me er voor afgesloten, al kan kritiek ook een goede drijfveer zijn”, stelt hij strijdlustig. “Mijn doel is van 2019 mijn beste seizoen tot op heden te maken.”

En o ja, die baard? “Ik ben me gewoon vergeten te scheren”, zegt hij, en het blijft waarschijnlijk nog wel even zo: “Want er is geen reden de baard er nu af te halen.” Wellicht helpt het Bottas ook zich warm te houden als hij eind deze maand zijn rallydebuut maakt in het koude Lapland, als uitstapje naar een andere tak van autosport.

Lees ook: Bottas maakt rallydebuut in januari: ‘Een hele nieuwe ervaring’

Lees meer over

Bottas Mercedes