Mercedes-coureur Valtteri Bottas barst van het zelfvertrouwen na zijn overwinning in Sotsji. De Fin heeft daarom als doel om vanaf nu “iedere race te winnen.”

Valtteri Bottas heeft de smaak te pakken na zijn eerste Formule 1-overwinning uit zijn carrière. De Fin bleef Sebastian Vettel van Ferrari voor op het circuit in Sotjsi en scoorde zijn eerste 25 punten voor het team van Mercedes. Wat hem betreft blijft hij geen eendagsvlieg.

“Het zou stom zijn als ik niet voor de overwinning zou gaan”, zegt Bottas tegen BBC Radio 5 in aanloop van de Grand Prix van Spanje. “Het doel is nu om elke race te winnen. De mogelijkheid is er, zeker dit jaar. Elke race weet ik dat er een kans is om te winnen.”

Zelfvertrouwen
Na zijn overwinning in Sotsji zit Bottas in een goede flow. “Als je een goed resultaat boekt, krijgt je zelfvertrouwen ook een boost. Daar kan je dan weer even mee vooruit”, meent hij. “Het momentum is nu goed, ik moet nu mezelf blijven verbeteren, zowel in de kwalificatie als in de race.”

Aan de andere kant van de Mercedes-garage lijkt het zelfvertrouwen bij Lewis Hamilton na de Grand Prix van Rusland een klein deukje te hebben opgelopen, maar Bottas zegt dat hij zich daar niet om bekommert.

“Ik moet gewoon blijven doen wat ik doe en me focussen op mijn eigen ding”, zegt hij. “Het is mijn taak om zo snel mogelijk met die auto te rijden, ongeacht de situatie of wie je teamgenoot is”, refereert hij aan de drievoudig wereldkampioen.

Bottas

Een Formule 1-zege, dat smaakt naar meer!