*

Bottas verheugt zich op inhaalrace: ‘Ik zie het als een dag vol kansen’

Daan de Geus

Daan de Geus

26 augustus 2018 09:59

Bottas verheugt zich op inhaalrace: ‘Ik zie het als een dag vol kansen’

Mercedes-coureur Valtteri Bottas verheugt zich erop dat hij op Spa-Francorchamps een inhaalrace moet rijden. De Fin denkt nog goed naar voren te kunnen komen, hoopt te laten zien wat hij kan en sluit daarbij zelfs een podiumplek niet uit.

Bottas zat eerder dit seizoen een paar keer in een kwetsbare verdedigende positie, waaronder in Silverstone en op de Hungaroring. Door de strategie en safetycars moest hij daar tot twee keer toe op oudere banden knokken voor wat hij waard was, en verloor hij beide keren flink wat plekken ten opzichte van zijn rivalen – waaronder teamgenoot Lewis Hamilton en de Ferrari-coureurs.

Bottas verheugt zich erop in de aanval te gaan.

In Spa zijn de rollen echter omgedraaid nu Bottas door een gridstraf voor een motorwissel van de negentiende en voorlaatste plek moet beginnen, en de Fin verheugt zich er – ondanks dat hij natuurlijk liever vooraan was gestart – op om nu eens in de aanval te kunnen gaan. Zeker omdat er op Spa ook echt ingehaald kan worden.

“Dit is een geweldige kans voor me om naar voren te komen en te laten zien wat ik kan”, vertelt Bottas. “Ik verwelkom deze mogelijkheid en verheug me erop. We hebben de laatste jaren veel inhaalraces gezien. Je weet van te voren nooit wat mogelijk is en hoe het uitpakt, maar ik heb een positieve mindset. Ik zie het als een dag vol kansen.”

Dat komt ook omdat Bottas zich qua set-up puur op de race heeft gericht. “Dat verschil is tegenwoordig niet immens, maar ik heb de auto toch wel wat anders afgesteld.” Bottas heeft en houdt er dus vertrouwen in. “Toen duidelijk was dat ik een gridstraf zou krijgen, vroeg iemand me wat er nog mogelijk zou zijn. Toen zei ik: ‘het podium’. Ik denk ook dat alles nog mogelijk is. Ik geef niet op.”

Lees meer over

Bottas Mercedes