Volgens Valtteri Bottas heeft zijn team Williams haar achterstand op Mercedes en Ferrari enigszins verkleind en zal het tijdens de volgende race in Spanje mogelijk nog wat dichter bij komen.

Dat vertelt de Fin aan Formule 1-verslaggever Adam Cooper. “Ik denk dat het duidelijk was dat we in Bahrein korter achter Mercedes en Ferrari zaten dan daarvoor in China”, stelt Bottas, die in Bahrein voor Ferrari-coureur Sebastian Vettel als vierde over de streep kwam, nadat de Duitser enige foutjes en een extra pitstop had gemaakt.

Bottas zelf weet ook dat het daar aan te danken is dat hij de Ferrari-rijder op het Bahrain International Circuit wist te kloppen, zo maakt hij duidelijk: “Want als Mercedes en Ferrari probleemloze races hebben, dan zijn wij op enige achterstand overduidelijk het derde team”, erkent de nummer zes uit het WK, die Williams het gat desondanks ziet dichten: “We maken zeker progressie, al is het nog niet genoeg.”

“Het is hoe dan ook niet zo dat Mercedes en Ferrari telkens mijlen op ons uitlopen in de race. Zeker op de zachtere banden, zijn we een stuk sterker geworden. Wat verder helpt, is dat we updates hebben voorbereid voor de race in Spanje en daarna ook nog twee dagen in Barcelona mogen testen. Hopelijk kunnen we daardoor nog dichterbij komen, nadat we in Bahrein al een stapje in de richting van Mercedes en Ferrari hebben gezet.”