Hij heeft pas één race gewonnen, terwijl de grote titelfavorieten Lewis Hamilton en Sebastian Vettel op drie zeges elk staan. Toch acht Vatteri Bottas zichzelf niet kansloos.

De gedoodverfde titelfavoriet is hij dus niet, maar na acht races staat hij op 111 punten. 42 minder dan kampioenschapsleider Vettel en 28 minder dan zijn eigen Mercedes-teamgenoot Hamilton.

Op de vraag van Motorsport-Total of hij nog in zijn titelkansen gelooft, antwoordt Bottas met een duidelijk: “Natuurlijk. Want er zijn pas acht races geweest. Het seizoen is nog niets eens halverwege.”

“Er zijn nog veel punten te verdienen en we hebben in Bakoe wel gezien dat een race heel anders kan lopen dan je denkt”, zegt Bottas, die daar na twee ronden laatste én een rondje achter lag, maar uiteindelijk op de streep nog tweede werd.

“Er is nog niks verloren of gewonnen”, vervolgt de Fin, volgens wie Vettel en Hamilton dus ‘nog niet buiten bereik zijn’. Bottas vecht de komende races bovendien niet alleen voor zeges en, eventueel, zijn titelkansen, maar ook voor zijn toekomst bij Mercedes.

Bottas staat na acht races derde, met 111 punten.

Bottas in 2017
Na acht races staat het kwalificatieduel bij Mercedes 5 – 3 in het voordeel van Hamilton. In drie van de zeven races dat ze allebei aan de finish kwamen – Bottas viel uit in Barcelona – eindigde Bottas voor Hamilton. Bottas kwam daarnaast ook drie keer voor Vettel over de streep.

Mercedes staat dankzij de gezamenlijke score van Hamilton en Bottas boven Ferrari bij de constructeurs, ondanks dat Vettel bij de coureurs aan de leiding gaat. In het teamklassement staat Mercedes op 250 punten en volgt Ferrari, waar Kimi Räikkönen Vettels teamgenoot is, met 226.