Voor Eric Boullier is het nog onduidelijk wat Liberty Media precies in gedachten heeft voor de toekomst van de Formule 1. De McLaren-teambaas moet nog maar zien wat er te gebeuren staat.

Chase Carey, de nieuwe bestuursvoorzitter van de Formule 1 na de overname van Liberty Media, was afgelopen weekend aanwezig in Singapore om zich voor te stellen aan alle teams en bekenden in de Formule 1-paddock. “Ik ben hier niet om te praten, maar om te luisteren”, zei hij over zijn bezoek.

Als gevolg van het bezoek wordt Eric Boullier gevraagd naar zijn mening over de toekomstvisie van Liberty Media. Volgens de Fransman is het echter nog te vroeg om daarover te oordelen. “We weten niet precies wat hun plannen zijn”, verklaart Boullier.

“Ze zijn hier alleen gekomen om zichzelf voor te stellen en daar is het tot dusver bij gebleven. Waarschijnlijk zullen er meer en meer discussies en ontwikkelingen volgen in de toekomst. Als je het mij vraagt, waren ze hier alleen om te proeven aan de sfeer van de Formule 1. De sfeer die de paddock en de coureurs met zich meebrengen.”

www.sutton-images.com Chase Carey (USA) Vice Chairman of 21st Century Fox Media and Chairman of the Formula One Group on the grid at Formula One World Championship, Rd15, Singapore Grand Prix, Race, Marina Bay Street Circuit, Singapore, Sunday 18 September 2016.

Chase Carey was dit weekend aanwezig in Singapore. Foto: Sutton Images

Het hoofd van Honda’s motorprogramma, Yusuke Hasegawa, geeft aan dat hij geen drastische veranderingen van de nieuwe eigenaren verwacht. Aangezien de fabrikant de sport pas sinds 2015 opnieuw heeft betreden, is het niet gebaat bij veranderingen in de regelgevingen. “Voor ons is stabiliteit belangrijk, dat is eigenlijk alles wat ik erover kan zeggen.”

Volgens recente uitspraken van Chase Carey hoeven de mannen van McLaren-Honda zich niet bijzonder druk te maken. Hij gaf eerder al aan dat de Formule 1 geen dictatuur moet zijn. “Je kunt niet iedereen compleet gelukkig maken. Maar hopelijk kun je iedereen wel gelukkig genoeg maken zodat ze in je geloven en in dit geval onderschrijven dat onze visie het beste is voor de sport in het algemeen”, zei hij toen.