*

Boullier: ‘Laatste drie jaar rampzalig voor imago McLaren’

Daan de Geus

Daan de Geus

21 september 2017 08:40

Boullier: ‘Laatste drie jaar rampzalig voor imago McLaren’
Sutton Images

De afgelopen drie seizoenen zijn ‘rampzalig’ geweest voor McLarens geloofwaardigheid als topteam en haar zoektocht naar nieuwe sponsoren. Dat zegt teambaas Eric Boullier, doelend op de weinig succesvolle samenwerking met Honda, die na dit jaar beëindigd wordt.

Negende, zesde, negende. Zo leest, meer dan halverwege het derde jaar samen, de (tussen)balans van McLarens prestaties bij de constructeurs. De puntentotalen zijn evenmin indrukwekkend – 27, 76, 17 – net als het beste resultaat: twee vijfde plaatsen.

Het is niet genoeg voor een topteam als McLaren, dat dan ook breekt met Honda. “De afgelopen jaren zijn rampzalig geweest voor onze geloofwaardigheid en voor het vinden van nieuwe sponsoren”, erkent Boullier in interview met Formula1.com.

Toch gloort er, mede door de Renault-deal, hoop aan de horizon. “Ik ben er van overtuigd dat we de komende vijf jaar zullen terugkeren waar McLaren thuishoort. Zo zullen we ook onze credibility terugkrijgen en en ons sponsorportfolio opnieuw kunnen opbouwen.”

McLaren-teambaas Boullier.

“Twee of drie jaar”, gaat het volgens Boullier wellicht duren voor die laatste twee zaken voor elkaar zijn. Dat het roer om gaat, dankt McLaren aan haar aandeelhouders, zegt hij: “Zij zijn dapper genoeg geweest een sportieve keuze te maken die McLaren op dit vlak geen verdere pijn doet.”

“Ze hadden immers ook kunnen zeggen: ‘laten we wachten tot Honda wakker wordt'”, weet Boullier, die denkt dat de financiële pijn van het wegvallen van de in dat opzicht stevige bijdrage van Honda ook gecompenseerd kan worden door beter te presteren, wat meer prijzengeld oplevert.

Want dat het beter zal gaan met Renaults achterin de bolides uit Woking, daar twijfelt de teambaas niet aan. “We geloven dat dit de beste beslissing voor McLaren is voor, in elk geval, de komende drie jaar.”