*

Boullier: ‘McLaren niet op gewenste niveau’

Tim Krijgsman

Tim Krijgsman

6 maart 2017 11:00

Boullier: ‘McLaren niet op gewenste niveau’
Racepictures

De eerste testweek in Barcelona is desastreus verlopen voor het team van McLaren. De Britse renstal heeft toegegeven dat de prestaties totaal niet op het gewenste niveau waren. 

De betrouwbaarheid van de MCL32 bleek verre van goed tijdens de eerste testsessie. Daarnaast werd er bijna geen vooruitgang geboekt wat betreft het vermogen van de motor. Met nog vier dagen testen voor de boeg ziet het er niet goed uit voor het Britse team. Gevreesd wordt voor weer een frustrerend seizoen.

Teambaas Eric Boullier erkent tegenover Autosport dat de situatie niet veel goeds belooft: “Het is niet goed, we zitten niet op het niveau dat we wilden halen. We hebben niet veel runs gedaan, niet genoeg neergezet en als het een keer lukte, presteerden we niet naar wens.”

Verloren tijd
Door problemen met het oliereservoir en de verbrandingsmotor heeft McLaren veel waardevolle tijd verloren tijdens de eerste testweek. Tijd die volgens Boullier niet ingehaald kan worden voor de eerste Grand Prix van het seizoen. “We kunnen niks doen om die verloren tijd in te halen. De tijd is en blijft verloren. We moeten nu nieuwe prioriteiten stellen en zorgen dat we weten wat we moeten weten.” Boullier verwacht wel dat een aantal vrijdagen vroeg in het seizoen als testsessie gebruikt moeten worden om de opgelopen achterstand dan maar in te halen.

Doelen
De teambaas van McLaren benadrukt dat het chassis wel naar wens gepresteerd heeft. Maar het team is dit seizoen natuurlijk voor een groot deel ook afhankelijk van de prestaties van de Honda-motor om alle doelen voor het nieuwe seizoen te halen en succesvol te zijn. “We moeten wachten op Honda om te zorgen dat we de afgelopen week weer een beetje goed kunnen maken.”