McLaren-teambaas Eric Boullier is niet bang dat de relatie tussen zijn team en motorleverancier Honda onder druk van hun rampzalige seizoen bekoelt.

In Monza werd opnieuw pijnlijk duidelijk hoeveel kracht de Honda’s tekort komen. Boze tongen beweerden dan ook dat McLaren om het ontslag van Honda-Chef Yasuhisa Arai gevraagd zou hebben. Al eerder doken verhalen op over de vermeende starre bedrijfscultuur bij Honda.

Boullier houdt echter alle vertrouwen in Honda. “Ik denk dat hun bestuursstructuur prima werkt”, citeert ESPN F1 hem. “We willen natuurlijk winnen, en dat kan even duren omdat we een flinke achterstand hebben. Daarover gaan we zeker in discussie met Honda, maar dan nog zijn we tevreden met hun aanpak.”

Red Bull

Voor de zwartkijker lijkt de situatie bij McLaren op die bij Red Bull, dat dit seizoen om vergelijkbare redenen de verhouding met Renault volledig zag wegkwijnen. Volgend jaar rijdt het Oostenrijk-Britse team waarschijnlijk niet meer met de Franse aandrijving.

Maar van de vergelijking met Red Bull wil Boullier niets weten. “We hebben een heel andere relatie met Honda”, aldus de Fransman. “Red Bull mag dan voorrang hebben bij Renault, ze blijven een klant. Wij hebben een fabrieksdeal.”

Boullier houdt vol dat de werkrelatie met Honda vruchtbaar is. “Zolang Honda open staat voor onze tips en advies, kunnen we ze helpen. Als ze mee kunnen werken aan onze strategie en de wensen van de coureurs, zullen we nooit in zo’n situatie als die bij Red Bull belanden.”