*

Boullier ziet een blijere Alonso: ‘Zijn mindset is echt anders dit jaar’

Daan de Geus

Daan de Geus

12 maart 2018 09:50

Boullier ziet een blijere Alonso: ‘Zijn mindset is echt anders dit jaar’
Sutton Images

Fernando Alonso heeft dit jaar een compleet andere mindset dan de afgelopen seizoenen. Dat is de diagnose van McLaren-teambaas Eric Boullier, die een ‘happy’ Alonso ziet.

Alonso liep de afgelopen jaren lang niet altijd even vrolijk door de paddock, gezien McLarens problematische periode met Honda als motorleverancier. Van de winter is het van Honda naar Renault overgestapt en hoewel McLaren ook tijdens de meest recente wintertestdagen nog de nodige problemen kende, is Alonso volgens Boullier een stuk positiever gestemd.

“Hij is happy. Hij is natuurlijk ontzettend competitief en wil altijd het beste van het beste – en altijd meer – maar als je Lewis Hamilton vraagt of hij happy is, zal hij ook zeggen dat hij ‘dit en dit en dat’ nodig heeft”, wordt Boullier geciteerd door Crash.net. “Zo zijn dit soort jongens gewoon, maar Fernando heeft dit jaar echt een andere mindset”, constateert de McLaren-teambaas.

“Het zal niemand bijvoorbeeld ontgaan zijn dat hij tijdens de testdagen heel veel tijd met het team heeft doorgebracht, ook op dagen dat hij niet hoefde te rijden. Hij is dus duidelijk zeer geïnteresseerd in wat er allemaal gebeurt en probeert het team zoveel mogelijk te ondersteunen. Ik twijfel er niet aan dat hij happy is”, aldus Boullier.

Ondanks de switch van Honda- naar Renault-motoren en een Alonso die goed in zijn vel zit, ging er tijdens de tests zoals gezegd nog wel het nodige mis bij McLaren. Maar liefst zeven keer liep het tegen een probleem aan dat kostbare testtijd kostte. Boullier en Alonso zijn er echter allebei van overtuigd dat de problemen niet structureel van aard zijn en McLaren ze gewoon kan oplossen.

Teambaas Boullier (rechts) aan de pitmuur met McLaren-directeur Zak Brown.

Lees meer over

Alonso Boullier Mclaren