Stoffel Vandoorne kan volgend seizoen in de Formule 1 ‘misschien hetzelfde doen’ als Max Verstappen dit jaar. Dat denkt de Belgische oud-Formule 1-coureur Thierry Boutsen.

Vandoorne heeft voor 2017 een zitje bij McLaren gekregen en Boutsen is ten overstaan van het Belgische Sporza vol enthousiasme over wat zijn landgenoot volgend jaar met dat team kan bereiken.

“Hij is een toprijder, één van de besten. De McLaren is momenteel nog niet goed genoeg, maar zal volgend jaar veel beter zijn. Misschien kan Stoffel dan hetzelfde doen als Verstappen dit jaar”, denkt Boutsen.

De ex-Formule 1-coureur, goed voor 163 Grands Prix en drie overwinningen, verwacht dat er dan snel ‘over Vandoorne wordt gesproken als de nieuwe Verstappen’. “Want in de Formule 1 gaat dat heel snel”, weet hij.

“Als Stoffel een paar keer voor Max eindigt, dan spreken we niet meer over Max”, denkt Boutsen zelfs. Hij ziet Vandoorne in de ’top drie of vier’ eindigen als het goed gaat, en als het slecht gaat alsnog in de top vijf.

“Hij kan races winnen en kan misschien zelfs wereldkampioen worden”, zegt Boutsen over de toekomstige mogelijkheden van Vandoorne, die in 2015 de GP2-titel won en in 2016 met een punt debuteerde bij McLaren.

Vandoorne reed in 2016 één Grand Prix voor McLaren, als vervanger van de destijds geblesseerde Fernando Alonso, die volgend seizoen zijn teamgenoot is bij het team uit Woking.

Race winner Thierry Boutsen(BEL), Williams FW13B Hungarian GP, Budapest, Hungary, 12 August 1990.

Boutsen op kop, onderweg naar de zege in de Grand Prix van Hongarije van 1990.