*

Brawn bagatelliseert bezoek aan Ferrari

Daan de Geus

Daan de Geus

4 jaar geleden

Brawn bagatelliseert bezoek aan Ferrari
Racepictures

Ross Brawn heeft een bezoek aan de Ferrari-fabriek van de hand gewezen als zijnde niet meer dan dat: volgens de momenteel werkloze Brit was hij louter voor zijn plezier aan het buurten in Maranello.

Volgens berichten in de Italiaanse pers was Brawn afgelopen maandag op bezoek bij de Scuderia en Brawn zelf heeft dat bevestigd, maar heeft daarbij ook gelijk weersproken dat hij er was om over een mogelijke nieuwe functie bij het Italiaanse team te spreken.

Brawn – die tot eind 2013 teambaas van Mercedes was en enkele jaren daarvoor de glorietijd van Ferrari en Michael Schumacher meemaakte als technisch directeur van dat team – heeft namelijk aan de BBC verklaard dat hij ‘met wat vrienden door Italië reist’ en een bezoek aan de Ferrari-fabriek deel uitmaakte van de vakantie.

De 59-jarige Brawn zit sinds zijn vertrek bij Mercedes zonder werk en verklaarde zelf zijn uitdiensttreding bij de Duits-Engelse stal als het begin van zijn pensioen te zien. “Ik keer niet meer terug in de Formule 1”, sprak de Brit afgelopen winter. “Ik heb geen plannen voor de toekomst gemaakt. Ik ga lekker vissen en zie wel wat het leven me brengt.”

Ondanks deze woorden van Brawn is hij al herhaaldelijk met een terugkeer naar Ferrari in verband gebracht. Direct nadat de Scuderia Marco Mattiacci aanstelde als vervanger van de vertrokken teambaas Stefano Domenicali doken er immers al berichten op dat Brawn door Ferrari-president Luca di Montezemolo voor de functie was gepolst, maar had bedankt.

Volgens de geruchten van eerder deze week zou Brawn over een meer adviserende en ondersteunende functie met Ferrari hebben gesproken, maar behalve dat Brawn dat ontkent, doet ook Ferrari dat: “Het bezoek van Ross en zijn vrienden was niet meer dan een onderdeel van zijn vakantie en was bovendien een tijd geleden al gepland”, aldus een woordvoerder tegenover de BBC.

Lees meer over

Brawn Ferrari Mattiacci