Het contract tussen de Formule 1 en het circuit van Silverstone loopt na de race van 2019 af, maar de sport doet er volgens topman Ross Brawn ‘alles’ aan om ook na volgend jaar naar Silverstone te blijven komen.

Silverstone beschikte aanvankelijk over een contract dat doorliep tot en met 2026, maar de British Racing Drivers’ Club – BRDC, de uitbaters van het circuit – maakte vorig jaar gebruik van een ‘ontsnappingsclausule’ om het contract al na de editie van 2019 te verbreken. Dit omdat de voorwaarden niet goed zijn volgens de BRDC, en de kosten te hoog.

Volgens Brawn, en de Formule 1, is Silverstone echter ‘een speciale race’. “We doen er daarom alles aan om ervoor te zorgen dat deze nog lang op de kalender blijft staan”, wordt Brawn geciteerd door Racer. “We werken samen met de BRDC en proberen een overeenkomst te sluiten die heilzaam is voor beide partijen.” Het gaat daarbij ook om een deal voor de lange termijn.

Formule 1-topmannen Chase Carey (links) en Brawn.

Brawn geeft aan dat hier op ‘verstandige wijze’ aan wordt gewerkt, zonder alles aan de grote klok te hangen. “Je kan dit soort deals altijd maar beter achter gesloten deuren doen, en zonder krantenkoppen te willen trekken.” Volgens Brawn valt er ook zonder grote media-aandacht namelijk ‘nog genoeg te doen’ voor er sprake zal zijn van een akkoord.

Dat de sport er zo op is gebrand om Silverstone op de kalender te houden, komt omdat het één van slechts vier circuits is die al sinds het eerste Formule 1-seizoen in 1950 op de kalender staat – de andere drie zijn Monaco, Spa-Francorchamps en Monza. Silverstone was in 1950 de seizoensopener en zodoende de eerste officiële Formule 1 Grand Prix.