F1-topman Ross Brawn is gul met complimenten als die op zijn plek zijn maar kent deze week in zijn column geen genade voor Max Verstappen na diens weekend in Mexico. Vrij vertaald uit het Engels schreef Brawn: “Hij toonde zijn ware leeftijd, of het gebrek daaraan. Hij is nog altijd maar 22 jaar en er is genoeg ruimte voor verbetering.”

Lees ook: Door de lens van Peter: Op de eerste rij bij touché Verstappen en Bottas

Verstappen werd gestraft voor het negeren van de gele vlaggen tijdens Q3 in Mexico. Hij lag op dat moment op koers voor poleposition, was ook de snelste maar werd drie plekken teruggezet. “Hij zal het meeste balen na het weekend in Mexico”, aldus Brawn. “Sinds een briljante zomer heeft Red Bull geen enkel moment de indruk gewekt dat het de strijd kon aangaan met Mercedes en Ferrari, zelfs niet in Singapore. In Mexico leek alles echter op zijn plek te vallen voor ze.”

“Alle coureurs met Honda-motoren drongen door tot Q3, Verstappen was duidelijk het snelste en dook als enige onder de 1.15. Maar Max maakte vervolgens hele kostbare fouten. Op zaterdag negeerde hij de gele vlaggen na de crash van Valtteri Bottas, na de kwalificatie gaf hij nog eens schaamteloos toe dat hij geen vaart had geminderd.” Brawn prijst de Verstappens inhaalrace op zondag maar is ook van oordeel dat hij tijdens de race nog eens twee keer in de fout ging.

(Foto gaat verder onder de foto)

Het moment in bocht 1, Verstappen en Hamilton raken elkaar licht. Foto: Motorsport Images

Lees ook: Jos Verstappen: ‘Lewis Hamilton voelt zich gewoon bedreigd door Max’

“Op zondag riep hij nog meer onheil op zich af, hij raakte Hamilton in bocht 2 en om het nog erger te maken, kreeg hij ook nog eens een lekke band na een ietwat ambitieuze inhaalmanoeuvre op Bottas in de stadionsectie. En toen was het wel gedaan voor hem. Hij zal weinig genoegdoening halen uit zijn gevecht terug naar voren met een monsterstint op de harde band, van P20 naar P6.”

“He showed his age or lack of it. Hij is nog altijd maar 22 jaar en er is genoeg ruimte voor verbetering. Het is belangrijk om van je fouten te blijven leren, ook al ben je 50. Het geldt wel iets meer als je 22 bent. Je moet de races winnen die je hoort te winnen. Maar soms ook de races die je niet hoort te winnen, dat heeft Lewis laten zien. Zo wordt je wereldkampioen.”