*

Jos Verstappen: ‘Lewis Hamilton voelt zich gewoon bedreigd door Max’

Daan de Geus

Daan de Geus

29 oktober 2019 09:16

Jos Verstappen: ‘Lewis Hamilton voelt zich gewoon bedreigd door Max’
Motorsport Images

Jos Verstappen denkt dat zijn zoon Max bij andere topcoureurs ‘in het hoofd zit’ en dat Lewis Hamilton zich bedreigd voelt. Dat merkt hij op naar aanleiding van opmerkingen van Hamilton en Sebastian Vettel in de persconferentie na de Grote Prijs van Mexico.

Hamilton, die in de openingsronde een kleine aanvaring met Verstappen had, werd daarin gevraagd of hij anders tegen de Nederlandse Red Bull-coureur racet dan tegen andere coureurs. “Yep”, antwoordde Hamilton, die daarmee op wat gelach kon rekenen, alvorens dat toe te lichten door aan te kaarten dat ‘het met elke coureur anders is’.

“De één speelt het slim, de ander is agressief maar slim, weer een ander is agressief maar daar wat minder slim in”, somde Hamilton op. “Sommige mensen moet je meer ruimte geven, anderen niet.” En Verstappen dan? “Met hem is het zeer waarschijnlijk dat je contact maakt als je hem niet wat extra ruimte geeft, dus meestal doe je dat.”

In Mexico ging het in de eerste bochten mis tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton.

Hamilton had zondag in de race naar eigen zeggen echter ‘weinig extra ruimte om te geven’, waarbij hij er nog wel aan toevoegde dat hij niet de indruk heeft dat Verstappen bewust incidenten veroorzaakt. “Al lijkt hij het soms wel een beetje aan te trekken.”

Lees ook: Hamilton verwachtte torpedo-actie van Verstappen: ‘Laat altijd wat meer ruimte bij hem’

Vettel zat erbij, keer ernaar, en was duidelijk dezelfde mening toegedaan. “Kopieer en plak Lewis’ antwoord maar”, was namelijk zijn reactie toen hij werd gevraagd of hij Verstappen anders benadert.

Het was een van de meest spraakmakende momenten van de persconferentie, en in de talkshow Peptalk van Ziggo Sport wordt Jos Verstappen dan ook naar het één-tweetje tussen Hamilton en Vettel gevraagd door presentator Jack van Gelder. Of die twee niet ‘klootzakken’ zijn? “Nee hoor, ik weet wel wat het is”, reageert Verstappen senior, “Ik denk dat Lewis zich gewoon bedreigd voelt door Max.”

Jos en Max Verstappen.

“Laten we volgend jaar dus maar een goede auto krijgen en dan zullen we wel zien”, voegt hij daar nog aan toe. Op de vraag van tafelgast Robert Doornbos of het niet een compliment is dat Hamilton en Vettel zo over Verstappen denken als ze hem in hun spiegels zien, is Verstappen senior ook duidelijk. “Max zit bij ze in het hoofd”, stelt hij. “Dat zie je aan alles.”

Lees ook: Hamilton keurt rijgedrag Verstappen af: ‘Rijders moeten signalen respecteren’