Sportief directeur van de Formule 1, Ross Brawn, zegt dat de Grand Prix van Duitsland het bewijs is dat de Formule 1 nog steeds een van de grootste sportspektakels in de wereld is. De Brit weet dat het  niet perfect is, maar hij vindt dat de Formule 1 terecht nog steeds de koningsklasse van de autosport wordt genoemd. Tevens heeft Brawn lof voor de ‘bijna foutloze’ Verstappen.

”Wat een show!”, zo begint Brawn zijn column. ”De Grand Prix van Duitsland was van begin tot eind een spannende race. Het had echt alles: inhaalacties, fouten, minder goede strategieën, dapperheid, crashes en een podium – en top tien – die niemand had kunnen voorspellen.”

Het was de eerste regenrace van het seizoen in Hockenheim, en de eerste keer dat coureurs op de nieuwe regenbanden van Pirelli reden. Dat zorgde voor lastige omstandigheden voor de teams en coureurs. ”Het moet gezegd worden dat de regen grotendeels voor het spektakel zorgde, maar het kan niet ontkend worden dat de afgelopen drie races uitermate vermakelijk waren.”

Brawn blijft desondanks realistisch na de sensationele race. ”Ik zeg niet dat het allemaal perfect is. Zeker niet als je bedenkt dat de derde plaats van Kvyat pas de derde keer is dat een coureur van buiten de top drie teams op het podium staat sinds 2017. Ik denk dat gezegd mag worden dat meer dan de helft van de races dit seizoen alles behalve saai waren, ondanks de dominantie van Mercedes. Zij hebben hun huiswerk simpelweg beter gedaan dan de andere teams. Niet elke race kan van dit niveau zijn, maar er zijn genoeg goede races geweest waardoor dit nog steeds de koningsklasse van de autosport is”, aldus Brawn.

Lees ook: Rondje buitenlandse media: ‘Wordt een fantastische Netflix-aflevering’ en ‘Magic Max’

Foto: Motorsport Images

‘Bijna foutloos’
Max Verstappen pakte de overwinning in de bizarre Grand Prix van Duitsland, en Brawn heeft niets meer dan lof voor de Nederlander. ”De man die profiteerde van de fouten bij Mercedes was opnieuw Verstappen, zoals in Oostenrijk. De Nederlander zette een bijna foutloze prestatie neer. De enige twee foutjes waren zijn slechte start en een onschuldige spin op de mediums. Hij liet zich niet kennen door die foutjes, hield zijn hoofd koel en pakte op meesterlijke wijze de zevende overwinning van zijn carrière”, aldus de sportief directeur.

”Deze overwinning brengt hem dichtbij Bottas in het kampioenschap. Het zou indrukwekkend zijn als hij zich tussen de dominante Mercedessen kan zetten”, aldus Brawn. Door de overwinning staat Verstappen slechts 22 punten van Bottas in het kampioenschap.

Red Bull ligt nu nog maar 44 punten achter op Ferrari in het constructeurskampioenschap. Brawn is blij dat de samenwerking tussen Red Bull en Honda goed verloopt. ”Het is de tweede overwinning voor Red Bull en Honda, en daar mogen ze trots op zijn. Ze namen allebei een risico door aan dit avontuur te beginnen, maar het lijkt nu al zijn vruchten af te werpen”, aldus Brawn.

Lees ook: Zegevierende Verstappen: ‘Het gaat erom dat je geen fouten maakt’