Ross Brawn denkt dat Mercedes weinig heeft geleerd van de Pirelli-banden in Canada. De baas van het team denkt dat dit vooral te maken heeft met het feit dat Canada een heel apart circuit op de kalender is.

“Het is moeilijk te zeggen of we nu beter omgaan met de banden”, vertelt Brawn aan Formule 1-verslaggever Adam Cooper. “Montreal is een baan waar je gemakkelijk aan bandenmanagement kan doen. Er zijn weinig hogesnelheidsbochten en weinig plaatsen op de baan waar de band het echt zwaar heeft. Het is dus moeilijk te zeggen hoe we er voor staan. Dat zal in de komende races duidelijk worden.”

Wel geeft Brawn onmiddellijk toe dat Canada een prima weekend was voor Mercedes. “We hebben het naar verwachting goed gedaan. Vrijdag ging het allemaal niet zo lekker, maar zondag hebben een prima race gereden. We moeten meer racetempo vinden, maar daar zijn we al een tijdje mee bezig. Het team heeft het goed gedaan in een wisselend en uitdagend weekend.”

Lewis Hamilton gaf afgelopen week aan dat hij nog niet het maximale uit de auto haalt. De ex-wereldkampioen worstelt nog wel eens met zijn auto. Ross Brawn beaamt dat. “Het gaat een beetje op en neer. Dit was meer het weekend van Hamilton en een minder weekend voor Nico Rosberg. In het algemeen hoeven we natuurlijk niet te klagen over een derde en vijfde plaats.”