Ross Brawn is optimistisch over de updates van Mercedes voor de Grand Prix van China. De teambaas ziet geen enkele reden waarom het team dit keer niet bij de snelste auto’s van het veld zit. In de Grand Prix van Maleisië haalde Mercedes een derde en vierde plaats.

“We hebben twee uitstekende coureurs”, vertelt Brawn tegen Sky Sports. “Daarbij hebben we de auto volgens planning stapje bij beetje beter gemaakt. De auto doet het naar behoren. Ik zie dus geen enkele reden waarom wij niet met de voorste auto’s van het veld mee kunnen doen.”

Vorig jaar pakte Nico Rosberg de pole en de overwinning in China. “De baan ligt Rosberg goed”, vervolgt Brawn. “Ik zet in op hetzelfde resultaat als vorig jaar, want het circuit ligt onze auto ook. We moeten alleen goed letten op de banden. De druk komt vooral op de voorbanden te liggen. Dat is ook niet heel erg, want de laatste jaren hadden we vooral moeite om de achterbanden heel te houden.”

Mercedes bezet op dit moment de vierde plaats in het constructeurskampioenschap met 37 punten. Het team staat 29 punten achter op leider Red Bull. Lotus en Ferrari delen de tweede plaats met 40 punten.