Ross Brawn heeft aangegeven dat de van hersenletsel herstellende Michael Schumacher ‘bemoedigende signalen’ vertoont. “We bidden voor verdere progressie.”

In een uitgebreid interview met de BBC spreekt Brawn onder meer over een mogelijke toekomstige rol in de Formule 1, maar ook over Schumacher, waar hij jaren mee heeft gewerkt. Brawn hoort tot een select groepje mensen dat Schumacher af en toe mag bezoeken, terwijl deze thuis herstelt van zijn ski-ongeluk van eind 2013.

Brawn benadrukt tegenover de BBC de wens van de familie Schumacher om zoveel mogelijk privacy te respecteren. “Dus ik kan er niet veel over zeggen, behalve dat er bemoedigende signalen te zien zijn en we verder allemaal elke dag bidden om er daar meer van te zien.”

“Er wordt veel over de situatie van Michael gespeculeerd, maar veel van die geruchten zijn onjuist. We kunnen enkel bidden en hopen dat we verdere progressie zien en Michael op een dag weer hersteld zal zijn van zijn vreselijke verwondingen”, zegt hij over de ex-coureur die hersenletsel heeft opgelopen.

Schumacher lag na zijn ski-ongeval maanden in coma, waar hij kunstmatig in werd gehouden. Later is hij daaruit gehaald en van het ziekenhuis naar zijn huis in Zwitserland gebracht, alwaar hij verder herstelt.

Schumacher (47) is nog altijd de recordkampioen van de Formule 1, met zeven titels en 91 zeges achter zijn naam. De Duitser reed van 1991 tot en met 2012, met een onderbreking van drie jaar, 306 Grands Prix.

Schumacher racete in de Formule 1 voor Jordan, Benetton, Ferrari en Mercedes. Zijn grootste successen boekte hij, met Brawn als technisch directeur, bij Benetton en Ferrari. Brawn was later zijn teambaas bij Mercedes.

Formula One World Championship 2014, Round 19, Abu Dhabi Grand Prix, Abu Dhabi, United Arab Emirates, Thursday 20 November 2014 - Mercedes AMG F1 W05 with a message of support for Michael Schumacher (GER).