Naar verluidt wordt Ross Brawn de nieuwe sporting director van de Formule 1. De voormalig teambaas van Ferrari en Mercedes is door de nieuwe eigenaar van de Formule 1, Liberty Media, gevraagd deze functie te gaan bekleden. Dat melden diverse nieuwsbronnen, onder andere de zeer gerespecteerde Formule 1-journalist James Allen.

In plaats van Bernie Ecclestone te vervangen, zou Ross Brawn in deze nieuwe functie juist gaan samenwerken met de uitbater van de Formule 1. Brawn gaat zich daarbij vooral richten op het uitstippelen van de toekomst van de sport en de reglementen, waar Ecclestone zich bezig blijft houden met de commerciële aspecten van de Formule 1.

Volgens de hardnekkige geruchten gaat Brawn zich in deze functie bezighouden met het verbeteren van de communicatie tussen de Formule 1 en de teams. Volgens de huidige akkoorden tussen de sport en de teams heeft Ferrari nog altijd een vetorecht om nieuwe reglementen tegen te kunnen houden, maar het schijnt dat dat vetorecht van tafel zal zijn als de deals in 2020 aflopen. Daarnaast zou Brawn zich gaan bemoeien met het verbeteren van de reglementen en het leggen van een basis voor een solide toekomst voor de Formule 1.

Het afgelopen weekend meldde Brawn al in een interview met het Britse Daily Telegraph dat hij niet geïnteresseerd is in een terugkeer bij een Formule 1-team, maar wel graag zou willen helpen bij het leggen van de basis voor de toekomst van de Formule 1. “Dat is hoe ik betrokken wil zijn bij de sport. Ik zou nooit teruggaan naar een team. Alles wat ik in een team kan doen, heb ik al gedaan. Ik zou in de herhaling vallen”, vertelde hij.

“Natuurlijk is het aantrekkelijk om te proberen om de Formule 1 een betere Formule 1 te maken”, vervolgde hij zijn verhaal. “Het is het enige dat interessant zou kunnen zijn. Als je het mij vraagt, heeft de Formule 1 een plan nodig. Een driejarig of vijfjarig plan. Naar mijn mening hebben we niet de ideale structuur om dat plan te creëren en te implementeren over een langdurige periode.”