Nico Rosberg reed in Austin zonder succes met een oud uitlatensysteem. Ross Brawn staat nog steeds achter die keuze. Mercedes is immers niet meer bezig met dit seizoen.

“We wilden meer informatie krijgen”, legt Brawn uit in Brazilië. “Volgend jaar gaan we het Coanda-systeem opnieuw gebruiken en we willen dat systeem beter begrijpen.”

Rosberg reed in Austin, in tegenstelling tot Michael Schumacher, met een oud uitlatensysteem. Het gevolg was de zeventiende tijd in de tweede kwalificatie. In de race ging het niet veel beter, aangezien de Duitser slechts als dertiende over de streep kwam.

Schumacher reed wel met de Coanda-uitlaten maar deed het in de race slechter dan Rosberg. De recordkampioen startte als vijfde, maar finishte in Austin op een ronde van winnaar Lewis Hamilton op de zestiende plaats.

Brawn is echter niet meer bezig met 2012. “We willen de pluspunten houden en minder minpunten hebben”, zegt de Engelsman over het Coanda-systeem. “We willen er achter komen hoe de uitlaatgassen rond de banden stroomt en kijken wat voor effect het heeft op de motor.”

“We zijn op dit moment puur bezig met het verzamelen van informatie. Dat is op dit moment voor ons het belangrijkst. In mijn ogen maak je geen succesvolle auto als je het roer compleet omgooit. Het gaat er om dat je het ontwerp aan de praat krijgt en dat vervolgens doorontwikkeld.”