De teamorder die Ross Brawn in de Grand Prix van Maleisië gaf, was volgens de teambaas zelf heel logisch, omdat beide coureurs nog weinig brandstof aan boord hadden. Brawn vertelde Nico Rosberg via de boordradio om achter Hamilton te blijven.

“Ik wilde geen onnodig risico nemen”, legt Brawn uit. “Rosberg kon er wel voorbij, maar hij had veel te weinig brandstof om de Red Bulls nog aan te vallen. Door in formatie te blijven wist ik zeker dat beide auto’s de race veilig uit konden rijden.”

“Ik heb het aan het team als volgt uitgelegd”, vervolgt Brawn. “Stel, we zitten in de woestijn en je vindt een kopje water. Dan wil je geen druppel verspillen. Zo zit het ook met onze derde en vierde plaats. Het is een prachtig resultaat, die je niet wil vergooien door onnodig risico te nemen.”

Na afloop van de race heeft Brawn nog even met zijn coureurs gesproken. “Ik heb gezegd dat ik beide rijders respecteer en ik hoop dat zij mijn beslissingen aan de muur ook respecteren. Ik ben blij dat zowel Hamilton als Rosberg volwassen met de situatie is omgegaan. Ze hebben precies gedaan wat ik verlang, daar ben ik blij om.”