*

Brendon Hartley vindt samen met Pascal Wehrlein onderdak bij Ferrari

Sjaak Willems

Sjaak Willems

4 februari 2019 13:32

Brendon Hartley vindt samen met Pascal Wehrlein onderdak bij Ferrari

Voormalig Toro Rosso-coureur Brendon Hartley heeft alsnog een plek gevonden in de Formule 1. De Nieuw-Zeelander maakt komend jaar deel uit van Ferrari’s ontwikkelingsteam van vier coureurs die hun kilometers vooral in de simulator gaan maken. 

Naast de 29-jarige Hartley zal ook Pascal Wehrlein (24), F2-coureur Antonio Fuoco (22)en de ervaren 32-jarige Davide Rigon in de simulator plaatsnemen. Wehrlein, in het verleden actief bij Manor en Sauber, rijdt momenteel voor Formule E-team van Mahindra. Fuoco is afkomstig uit de Academy van Ferrari en Rigon doet al sinds 2014 simulatorwerk voor de Scuderia.

Lees ook: Hartley doet boekje open over Toro Rosso-afscheid

“We hebben een team van vier zeer getalenteerde coureurs samengesteld. Zij hebben allen een aangeboren gevoel voor raceauto’s en circuits”, aldus teambaas Mattia Binotto. “Dat zijn de vereiste kwaliteiten voor de moeilijke rol van sim-coureur. Het team is inmiddels een essentieel onderdeel van de hedendaagse F1.”

De Italianen hadden de aanwinsten hard nodig na het vertrek van Daniil Kvyat en Antonio Giovinazzi. Zij rijden komend jaar full-time voor Toro Rosso en Alfa Romeo. De promotie van beiden is overigens ook een teken dat een simulatorrol niet meteen exit-Formule 1 hoeft te betekenen.

Lees ook: Toro Rosso bedankt Hartley voor zijn bijdragen: ‘Het was niet makkelijk voor hem’

Of dat ook voor Hartley geldt, is nog de vraag. Hij kreeg in 2017 tijdens de GP van Amerika plotseling een kans bij Toro Rosso maar kon gedurende het afgelopen seizoen nooit echt overtuigen.  Een uur na de laatste race van Abu Dhabi kreeg Hartley te horen dat hij geen coureur in de Formule 1 meer zou zijn.