Ferrari-kopman Fernando Alonso heeft, in tegenstelling tot wat in sommige nieuwsberichten is beweerd, geen interesse om over te stappen naar het team van Red Bull. Dat beweert Flavio Briatore, die nog altijd één van de managers is van de Spanjaard.

Luis Garcia Abad, tevens manager van Alonso, zat tijdens het raceweekend in Hongarije met Red Bull-teambaas Christian Horner om de tafel en dat heeft ervoor gezorgd dat er een stroom aan geruchten is losgekomen over een eventuele overstap van Alonso van Ferrari naar Red Bull.

Hoewel Abad naar eigen zeggen met Horner gesproken heeft over zijn andere pupil (en Red Bull-protegé) Carlos Sainz Junior, werd er volgens onder meer Autosport wél gesproken over de ‘mogelijke beschikbaarheid van Alonso’, wiens contract met Ferrari officieel overigens nog doorloopt tot en met 2016.

Alonso zelf heeft benadrukt dat hij, ondanks dat hij niet tevreden is over de huidige vorm van Ferrari en direct na de Grand Prix van Hongarije zelfs nog liet optekenen dat hij ‘graag een auto van een ander team’ zou willen hebben als verjaardagscadeau, nog wel gewoon gelukkig is bij Ferrari: “Ik ben hier heel happy”, verklaarde de Spanjaard, wiens woorden nu worden onderstreept door Briatore: “Fernando is totaal niet in de verleiding om over te stappen”, zegt deze tegen Gazzetta dello Sport.

Happy
“Fernando heeft nog een contract met Ferrari, en contracten dienen gerespecteerd te worden”, vervolgt de Italiaan, die het als ex-teambaas van Benetton en Renault verder niet meer dan logisch vindt dat Alonso klachten heeft over Ferrari’s prestaties: “Het is normaal dat een coureur graag een competitieve auto wil hebben, dus het team moet hard werken om hem daarvan te voorzien.”

Briatore beklemtoont verder dat Alonso ‘nooit heeft gezegd Ferrari te willen verlaten’, terwijl hij tevens zijn vertrouwen uitspreekt in de combinatie van coureur en renstal: “Alonso en Ferrari blijven een winnend team. Ze hebben tot twee keer toe tot en met de laatste race meegedaan om de titel, waarbij het vooral vorig jaar aan het geluk van Sebastian Vettel toe te schrijven viel dat Vettel de titel won.”

Di Montezemolo
Hoewel het aanblijven van Alonso bij Ferrari volgens Briatore dus gegarandeerd is, heeft Ferrari-president Luca di Montezemolo de coureur naar verluidt verteld zijn kritiek voortaan binnenskamers te houden. “Ferrari heeft alle grote kampioenen die voor haar hebben gereden altijd gevraagd het teambelang voorop te stellen”, verklaarde Di Montezemolo.

“Dit is bovendien niet de tijd voor dergelijke uitspraken die voor reuring zorgen. We moeten kalm, nederig en vastberaden blijven terwijl we de rijen sluiten en allemaal op onze eigen manier bijdragen om het team sterker te maken.”