Het is voor de Formule 1 ‘geweldig’ dat het de interesse heeft gewekt van namen als Andretti en General Motors, stelt McLaren-CEO Zak Brown. De Amerikaan spreekt van een ‘aantrekkelijk team’ en meent dat Andretti een ‘aantrekkelijk voorstel’ heeft gedaan.

Michael Andretti, CEO van Andretti Global, is van plan om samen met General Motors een elfde team op de Formule 1-grid te zetten. De samenwerking tussen de twee grote namen binnen de autosport kon rekenen op enthousiasme van FIA-president Mohammed Ben Sulayem, al klonk het vanuit de Formule 1 zelf wat minder enthousiast.

Andretti stelde onlangs dat hij rekent op de steun van twee teams: Alpine en McLaren. Alpine omdat Renault de beoogde krachtbron zou zijn voor het team terwijl McLaren al een nauwe band heeft met Andretti dankzij de IndyCar. McLaren-CEO Zak Brown is positief over de plannen van Andretti, al spreekt hij niet nadrukkelijk zijn steun uit.

Lees ook: Andretti rekent op steun van zeker twee teams

“De naam Andretti heeft zo’n rijk verleden in meerdere vormen van autosport”, wordt Brown geciteerd door Motorsport.com. “We werken in de Supercars samen met Walkinshaw en zij hebben ook een geweldige autosporthistorie.”

McLaren is bovendien al bekend met General Motors, aangezien het IndyCar-team wordt aangedreven door Chevrolet-motoren. “Ik denk dat hij [Andretti] een aantrekkelijk voorstel heeft gedaan”, zegt Brown. Het toont volgens de McLaren-CEO aan dat de Formule 1 blijft groeien. “We hebben al een lange tijd, sinds Haas, geen nieuw team meer gehad.”

Lees ook: Wolff noemt samenwerking Andretti en Cadillac ‘zeker positief’

“Het is fantastisch om te zien dat de Formule 1 nieuwe markten, teams en sponsoren aantrekt”, voegt Brown toe. “Het is geweldig dat zij tot deze sport willen toetreden en ik denk dat hij een aantrekkelijk team heeft samengesteld.”