McLaren lijkt niet van zins Stoffel Vandoorne al in de zomerstop te vervangen. Topman Zak Brown noemt het ondanks geruchten waarin het tegendeel wordt beweerd ‘hoogst onwaarschijnlijk’.

Dat is dus geen nee, merkt ook het Belgische Het Laatste Nieuws, dat Brown naar de geruchten vroeg. “Hoogst onwaarschijnlijk”, herhaalt Brown op de vervolgvraag of een tussentijdse rijderswissel daarmee helemaal uitgesloten is. Verder dan dat, wil hij kenbaar niet gaan.

De geruchten dat de positie van Vandoorne onder druk staat, komen niet uit de lucht vallen. De Vlaming staat 12-0 achter op teamgenoot Fernando Alonso in het kwalificatieduel, terwijl het qua WK-punten 44-8 staat in het voordeel van de Spanjaard.

McLaren-topman Brown.

McLaren-CEO Brown riep Vandoorne voor aanvang van het weekend in Hongarije nog op zijn teamgenoot vaker te kloppen. “Ik zou niet zeggen dat we teleurgesteld zijn in Stoffel, maar we zouden hem graag vaker voor zijn teamgenoot zien”, vertelde Brown RaceFans.

Ten overstaan van die publicatie verklaarde Brown ook dat McLaren nog geen beslissingen heeft genomen voor 2019. “We hebben twee zitjes open en het is onze taak de best mogelijke rijdersbezetting te vinden. Daar hoort bij dat je met iedereen in de pitstraat praat.”

Draaimolen
Vooralsnog ging het er ook vooral over dat Vandoorne zijn plekje niet zeker zou zijn voor 2019. Dat hij mogelijk al in de zomerpauze vervangen wordt, is een gerucht dat rond de Grand Prix van Hongarije de kop op stak, volgens Het Laatste Nieuws.

Carlos Sainz wordt genoemd als mogelijke vervanger van Vandoorne. Sainz is momenteel door Red Bull uitgeleend aan Renault, maar is daar op zijn beurt niet zeker van zijn toekomst. Renault zou naar verluidt al een deal hebben gedaan met Esteban Ocon voor volgend jaar.

Diezelfde Ocon rijdt nu nog bij het noodlijdende Force India, maar zou in het geval van een overname van de zomer al wel eens op de markt kunnen komen, waarmee de transfercarrousel dan in beweging komt. Een andere kandidaat voor McLaren is de eigen protegé Lando Norris.

Vergezocht allemaal? Hoogst onwaarschijnlijk, zoals Brown zou zeggen, maar uitgesloten is het daarmee niet.