Oud-F1-coureur Martin Brundle verwacht dat de topteams in de toekomst zullen strijden om de diensten van Max Verstappen. Hij voorspelt een mooie toekomst voor de Nederlander.

“Max is de meest gewilde coureur die nog geen kampioenschappen of races heeft gewonnen”, zegt Brundle. De Brit is tegenwoordig analist bij tv-zender Sky Sports. “Hij is duidelijk goed genoeg om wereldkampioen te worden. Hij is nog maar achttien jaar, ze zullen als gekken om hem vechten.”

Verstappen werd halverwege 2014 in verband gebracht met een plekje in het juniorprogramma van Mercedes, maar koos voor Red Bull toen dat merk hem een racezitje bood. De Limburger staat nog tot eind 2017 onder contract bij de energiedrankfabrikant.

“Hij is één van de sterren van de toekomst”, vindt Brundle. “Hij gaat het opnemen tegen mannen als Valtteri Bottas, en hopelijk tegen nog meer coureurs van zijn eigen kaliber. Ferrari en Mercedes zullen keihard knokken om hem onder contract te krijgen, terwijl Red Bull hem zal willen houden.”

Mercedes favoriet

Mercedes is favoriet om een eventueel gevecht om Verstappen te winnen, denkt Johnny Herbert, ex-coureur en Brundles collega bij Sky. “Ze lieten hem naar Toro Rosso gaan omdat ze hem geen racestoeltje konden geven. Dus misschien is er nog sprake van een relatie, die in de nabije toekomst weer kan opbloeien.”

Herbert vindt het maar wat logisch dat Verstappen hot property is. “Wie wil hem nou niet? Hij is nog zo jong, met nog een paar jaar ervaring is hij nog steeds maar twintig. Iedere keer als hij in de auto zit gaat hij als een speer. Het is niet gek dat iedereen hem wil, want hij is de toekomst van de Formule 1.”