Sky Sports-commentator en ex-Formule 1-coureur Martin Brundle denkt dat Max Verstappen zich ‘ongemakkelijk zal voelen’ nu rivaal Mercedes steeds meer tempo aan de dag weet te leggen.

Dat schrijft Brundle in zijn column op de Sky Sports-website. “Met een overwinning en twee tweede plekken is het nog altijd Max’ beste seizoensstart”, zo maakt hij de balans op na de Grand Prix van Portugal, maar: “Verstappen zal zich zeer ongemakkelijk voelen bij hoe Mercedes steeds sneller wordt”, denkt Brundle.

Lees ook: Verstappen na ‘gek weekend’ in Portugal: ‘Kwamen wat snelheid te kort’

Mercedes heeft, met Lewis Hamilton, immers twee van de eerste drie races gewonnen. Na de slechte wintertest van het Duits-Engelse team, leek het eerder dit jaar flink in de problemen te zitten. Verstappens team Red Bull oogde daarbij ook sneller tijdens de seizoensopener in Bahrein, al lijkt Mercedes het tij nu (voorzichtig?) te keren.

Lees ook: Rondje buitenlandse media: ‘Verstappen begint de omvang van de taak voor ogen te beseffen’

Brundle toont zich daarbij ook onder de indruk en vol lof voor landgenoot Hamilton. Zeker na diens zege in Portugal. “Hamiltons snelheid, slimheid en racecraft gaven de doorslag. En hij reed ook heel precies en toonde enorm veel controle”, complimenteert Brundle de kampioenschapsleider. Hamilton staat nu op 69 punten, Verstappen op 61.