Sébastien Buemi wil de tweede vrije training van vandaag zo snel mogelijk vergeten. De Zwitser vloog in de laatste bocht van het circuit de bandenstapels in.

De Toro Rosso-coureur reed toen al relatief langzaam en daardoor bleef de schade puur materieel. Toch baalt Buemi hier natuurlijk van: het gooide zijn planning voor dit weekend compleet door de war.

“Vanochtend ging het goed en probeerden we verschillende dingen uit om te kijken hoe dat op Monza aanvoelt”, aldus de Zwitser. “Dat was een prima sessie. Jammer genoeg kan ik dat niet zeggen van de middagtraining. Ik maakte een fout en kwam in de grindbak terecht. Veel ronden kon ik dus niet rijden.”

“Het spijt me dat ik het team met extra werk opzadel. Morgen is, en dat beaamt het team ook, weer een nieuwe dag en vanavond ga ik hard met de ingenieurs aan het werk om te kijken hoe we de rest van het weekend aanpakken. Veel over de banden kan ik nog niet zeggen omdat ik alleen maar met de harde band heb gereden. De vleugel werkte goed en ik heb genoten van het aparte pakket dat het team voor deze race meenam.”

Teamgenoot Jaime Alguersuari heeft een betere dag achter de rug. ’s Ochtends werd de Spanjaard tiende en ’s middags veertiende. “Ik had in beide sessies een goed gevoel over de auto. Onze vorm blijft goed. Hopelijk gaat het goed in de kwalificatie. We hebben goed werk verricht, maar de auto kan nog beter dan dit.”

“Als we goed blijven werken kunnen we later dit weekend het misschien opnemen tegen Sauber en Force India. De verstelbare achtervleugel zorgt voor een enorm snelheidsverschil. Het zal ook deze race de sleutel zijn tot inhaalacties. Er is aardig wat verschil tussen de twee Pirelli’s, maar met de slijtage valt het mee. Ik denk dat we morgen meer uit de zachte banden kunnen halen.”