2013 is het laatste jaar waarin het Formule 1-veld V8-motoren gebruikt en kent nagenoeg ongewijzigde regels. De nieuwe McLaren lijkt daarom veel op zijn voorganger. “De grootste verandering is dat Sergio Pérez nu mijn teamgenoot is”, zegt Jenson Button.

“Dit wordt mijn vierde seizoen bij McLaren en meer dan ooit weet ik wat de kracht en mogelijkheden zijn van dit team”, aldus de wereldkampioen van 2009 bij de presentatie van de MP4-28 in het hoofdkwartier van McLaren in Woking. “2013 draait om continuïteit en consolideren. De grootste verandering is dus dat Checo nu mijn teamgenoot is.”

“Het blijft interessant en inspirerend om te werken met een nieuw gezicht. Tot nu toe voelt het goed aan. Uit eigen ervaring weet ik dat het nogal imponerend is als je voor de eerste keer het McLaren Technology Centrum binnenloopt, maar je wordt een enorm warm welkom geheten. Ik gok dat Sergio zich nu al erg op zijn gemak voelt.”

Volgens Button komt Pérez in een gespreid bedje terecht. “Dit is de beste auto die we ooit hebben gemaakt. De engineers hebben uit elk onderdeeltje van de auto de maximale hoeveelheid rendement gehaald. Ik sta daarom te trappelen om achter het stuur te kruipen.”