Jenson Button start de Grand Prix van Bahrein als vierde. Helemaal tevreden is de McLaren-coureur niet: hij had op meer gehoopt.

 

“Natuurlijk had ik gehoopt wat meer vooraan te starten, maar al te slecht is dit nou ook weer niet. Het is altijd een verschrikkelijk gevoel als de balans in je laatste ronde in Q3 niet naar wens is. Ik kon niet het beste uit de auto halen, dus ben ik eerder naar binnen gegaan om banden te sparen. Vierde is al met al dus nog niet eens zo slecht.”

 

Button zegt dat de auto er sowieso op vooruit is gegaan. “De wagen presteert in ieder geval beter dan gisteren doordat we gisteravond nog een aantal veranderingen door hebben gevoerd. We hadden al gedacht dat de Red Bulls snel zouden zijn in de kwalificatie dus om zo dichtbij te eindigen is positief. Het is bovendien een mooie verrassing om voor Nico Rosberg te starten, die nog maar een week geleden van pole vertrok.

 

De Engelsman benadrukt dat een goede start morgen cruciaal is. “Zowel Lewis als ik starten van de vieze kant van de grid, wat het een stuk moeilijker maakt om goed weg te komen, dus kunnen we daar ons geen fouten bij veroorloven. Daarnaast zal het sparen van banden ook belangrijk zijn.”